Nya iPhone 7

Hösten 2016 var det många såg fram emot, inte minst alla som gillar Apples telefon iPhone. Då var det ännu en gång dags för företaget att släppa en ny och uppdaterad enhet. Det hade ryktas om vad som skulle komma en tid innan den släpptes men när Apple presenterade den fick vi svart på vitt, vissa saker stämde in ganska bra medan andra var rena rykten.

Apple går mot strömmen och plockar bort en självklar del?

Den allra största nyheten var att Apple valde att plocka bort det traditionella 3.5 mm hörlursuttaget på telefonen, det finns endast ett uttag för deras Lightning-kontakt som nu hanterar ljudet till dina hörlurar, och eftersom det inte finns så många hörlurar med Lightning-kontakt så skickar Apple med en adapter. Apples tanke är att man ska använda trådlösa hörlurar i stället, de anser att det är framtiden och att vanliga uttag kommer att fasas ut. Många tappade hakan när man såg att iPhone 7 saknade ett hörlursuttag och vi skulle tro att det finns de som fortfarande är skeptiska till om det är framtiden eller inte.

Bild: apple.com – iPhone 7

En annan nyhet som de flesta välkomnar med öppna armar är det faktum att nya iPhone 7 är vattentät, den har en klass som heter IP67 vilket gör att den ska tåla damm, vattenstänk, regn samt bli helt täckt med vatten under en kortare tid. Tex Samsung och andra aktörer har haft den funktionen under flera år men Apple har lyssnat på sina användare och gjort den lite mer tålig, det med tanke på att vi använder telefonen överallt idag.

Apple fortsätter på samma storleksutbud och iPhone 7 finns i två skärmstorlekar:

  • iPhone 7 med 4,7-tums skärm från 7495 kr
  • iPhone 7 Plus med 5,5-tums skärm från 8795 kr

Det går att få telefonen i fem olika färger:

  • Gagatsvart
  • Svart
  • Silver
  • Guld
  • Rosa Guld

I paketet får man som vanligt hörlurar, laddningskabel med strömadapter men även adaptern så att man kan använda sina vanliga hörlurar med telefonen. Nackdelen är att det inte går att ladda telefonen samtidigt som man lyssnar på musik med adaptern. Dock så finns det ytterligare ett tillbehör att köpa om man skulle vilja det, det är en grenkontakt för hörlurar samt laddningskabel.

Nya hörlurar ”EarPods”

Apple passade även på att lansera en ny produkt när iPhone 7 presenterades, det var ett par trådlösa hörlurar. Ett smart drag när de själva valde att plocka bort hörlursuttaget på telefonen. Dessa trådlösa hörlurar är snarlika standardhörlurarna som följer med i asken när man köper iPhone 7. De ser ut som ett par avkapade hörlurar. Apple kallar dem för EarPods och de kommer med ett laddningsfodral, stoppar man i dem laddas de upp. Direkt när man öppnar locket ansluter hörlurarna till telefonen. De sitter inte så bra enligt ett par recensenter, hörlurarna sitter inte så tätt emot örat som andra in-ear hörlurar. Det är lätt att de ramlar av helt enkelt. I Sverige kostar de 1795 kr.

Det är inte gigantiska skillnader om man ska jämföra iPhone 6 och nya 7:an, men att den är vattentät är ett stort plus. Men annars kan man stanna kvar med sin 6:a ett tag till.