Funderar du på att köpa en Iphone X? Vi har testat den

Sedan Steve Jobs bortgång så är det många som har varit oroliga att Apple kommer tappa marknadsandelar mot andra stora företag så som Samsung och nykomlingarna Huawei. Men de visar att de fortfarande vill vara med och slåss om tronen med deras nyaste flaggskepp Iphone X.

I denna artikeln så kommer vi ge er en insyn på hur bra Apples flaggskepp står sig mot konkurrenterna och vad du kan förvänta dig när du lagt vantarna på en lur av denna kaliber.

iphone x

Uppdaterad design

När vi först tar upp Iphone X i vår hand så märker vi direkt att de tagit bort den tröttsamma designen från föregående modeller och adderat en ny design som gör att den ser så mycket bättre ut. De har gjort ett bra jobb med att lyckas att hitta balansen mellan Iphone 8 och Iphone 8 plus genom att göra den lite större än den vanliga varianten men lite mindre än plus-varianten. Lägg också till att du får, som på en Samsung, en 5.8 tums OLED-skärm som går från kant till kant så kommer du märka att det är en väldigt estetiskt vacker lur du håller i.

Däremot kommer du också märka av att den drar till sig fingeravtryck väldigt snabbt, men det de försvinner med bara en snabb avtorkning.

Upplåsningsmekanismerna har förfinats

Det var många som höjde sina röster för att fingeravtrycksläsaren på föregående Iphone var väldigt dålig och knappt fungerade. De har lyssnat på kritiken och satt in något som de kallar Face ID, vilket gör att du kan låsa upp din telefon med ditt ansikte. Även om denna funktionen har funnits på andra telefoner tidigare så har Iphone X hittat helt rätt. Den är snabb på att känna igen ditt ansikte oavsett om det är ljust eller mörkt ute och du kan inte aktivera den genom bilder eller om du har mask.

En fotnot är att du måste vara ”aktivt” medveten när du låser upp din Iphone X då den inte registrerar ditt ansikte om någon trycker upp den snabbt mot ditt ansikte.

En fullständig superb skärm

Apple har äntligen hoppat av sin gamla tradition med att använda LCD-skärmar och istället gett Iphone X en OLED-skärm. Detta har varit standard för andra androidtelefoner så som Samsung och Google och det är bra att Apple tar rygg på denna teknik. Du kan även räkna med att få den högsta upplösningen som någonsin funnits på en Apple-telefon med sina 2436 x 1125 pixlar och med stöd för DCI P3 och Dolby Vision HDR.

Iphone X har även en inbyggd teknik som heter True Tone vilket gör att färgens temperatur kommer ändras beroende på vilken miljö du är i. Detta gör att du kommer uppleva bästa möjliga bild oavsett var du befinner dig, något som framför allt är viktigt när man ska se film eller spela på mobilen. 3D Touch gör också en comeback i denna lur vilket gör att du kan utföra vissa kommandon beroende på hur hårt du trycker på skärmen.

Kameran är av hög kvalité

Likt den föregående modellen Iphone 8 så har Iphone X två 12 megapixel kameror på baksidan. Den har en vidvinkelkamera som är optiskt stabiliserad med en f / 1.8-bländare. Kameran har också blivit optiskt stabiliserat, med bländaren utvidgad från f / 2,8 till f / 2,4. Dessa uppgraderingarna på båda kamerorna gör att du kan ta väldigt bra bilder i lågt ljus, ett område där föregående Iphonemodeller har haft problem.

Priset avskräcker många

Om man kollar på helheten så är det en av de bästa telefonerna du kan få tag på i dagsläget, utan tvekan. Däremot så har Apple satt ett högt pris på sitt flaggskepp vilket gör att många tar sig en titt på andra lurar på marknaden.

Se över dina alternativ innan du köper en ny telefon

Det största misstaget många gör är att de konstant köper en telefon från ett och samma företag. Apple har länge levt på sitt varumärke men har på senare dagar blivit omkörda av Samsung. Nu måste de kämpa med näbbar och klor för att behålla sina kunder som börjat se över sina alternativ. Tänk på att alltid kolla upp de modeller du kan tänka dig skaffa och jämför dem innan du gör ditt val.